Het was dertien jaar geleden gigantisch groot nieuws: Wendy van Dijk maakte in 2006 na ruim tien jaar trouwe dienst de overstap van SBS 6 naar RTL 4. Bij de voormalige campingzender maakte ze naam. Eerst met kleine programma’s als Over de Rooie en De Broodje Aap Show, maar dankzij Hart in Aktie brak de tv-ster in 1998 definitief door bij het grote publiek. Dat programma trok binnen no-time een miljoenenpubliek en sleepte in 2003 zelfs de Gouden Televizier-Ring binnen. In die tijd won Wendy zelf maar liefst vier de prijs voor beste tv-vrouw én oogstte ze bijzonder veel succes met Ushi & Van Dijk waarin ze grote sterren uit binnen- en buitenland in het ootje wist te nemen.

Nu herhaalt Wendy deze stap, maar dan andersom. Ze heeft voor maar liefst vijf jaar getekend bij Talpa Network en dus keert ze na de zomervakantie terug bij SBS 6. Na grote successen zoals Idols, X FACTOR, Moordvrouw, The Voice of Holland, Ushi & Dushi, Wie Ben Ik? en Obese gaat Wendy voor John de Mol in ieder geval de presentatie van het nieuwe seizoen Dance Dance Dance op zich nemen. “Ik heb bij RTL prachtige jaren achter de rug, waarin ik me heb kunnen ontwikkelen met een aantal liveshows. Maar ik wil me blijven ontwikkelen. Dit komt vanuit een onderbuikgevoel. RTL is veilig, maar ik ben eigenlijk altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen”, onthulde de presentatrice aan 6 Inside.

Ze vervolgt tegen 6 Inside: “Ik kijk ernaar uit om samen met Talpa Network verder te bouwen aan Wendy Multimedia, waar we vier jaar geleden succesvol mee zijn gestart,” zegt Wendy van Dijk. “Ik heb heel veel zin om nieuwe televisieavonturen aan te gaan bij de zender waar ik ben begonnen! Ik krijg bij Talpa Network de ruimte om op hele innovatieve manieren met de kijkers in contact te zijn. Dat is voor mij de verdieping waar ik naar op zoek was.” 

Gezien het feit dat haar tv-cv bij RTL al behoorlijk uitgedund was de afgelopen maanden (geen Moordvrouw meer en geen Obese) is dit niet een énorme verrassing. Sterker nog: ik riep in juni al dat ze haar koffertje zou pakken. Haar nu-nog echtgenoot Erland Galjaard zit er tenslotte ook. Maar daarnaast kan ze onder de vlag van Talpa haar multimediale magazine dus blijkbaar verder uitbouwen, good for her. Ik hoop dat ze haar girl-next-door-imago bij SBS 6 een beetje terug weet te vinden, daar was ze tenslotte toch op haar best.