Het nieuwe tv-seizoen is bij RTL en Talpa al enigszins losgebarsten met nieuwe titels die in de tv-gidsen staan, maar vanaf volgende week gaat iedereen weer in volle vaart vooruit. Meestal bestaat zo’n officiële kick-off uit een perspresentatie vol glamour, met alle presentatoren en vette filmpjes, maar die eer is dit jaar alleen voorbestemd voor de NPO. De publieke omroep onthulde vandaag alle plannen voor komend najaar in Hilversum. Met de aanstaande bezuinigingen is het niet geweldig nieuws, al staan er wel ruim honderd nieuwe titels op de rol dit jaar. De dagtelevisie staat wel onder druk en ook de toekomst van de programmering van NPO 3 ziet er niet bepaald rooskleurig uit. Ook het voortbestaan van actualiteiten zoals Goedemorgen Nederland en de talkshow M zijn allerminst zeker.

Het nieuwe tv-seizoen van start!

Het nieuwe NPO tv-seizoen gaat weer van start, met heel veel nieuwe programma’s online en op televisie. Naar welk programma kijk jij het meeste uit?

Geplaatst door NPO Start op Dinsdag 28 augustus 2018

 

Dat het bij de tv-torens in het pand van Talpa TV spannende tijden zijn weet iedereen. Bestaande succesnummers (Mr Frank Visser Doet Uitspraak, Steenrijk Straatarm, Mensenkennis) gaan door, aangevuld met een aantal nieuwe pareltjes (In de Ban van de Trouwring, Golden Boys, Drone Masters), voornamelijk uit de koker van John de Mol. Hart van Nederland en Shownieuws hebben hun likje verf al gehad en wat er verder allemaal staat te gebeuren is één grote verrassing, ook voor de meeste medewerkers van de zendergroep. De pers weet het in ieder geval nog niet, want de klassieke seizoenspresentatie stond ook dit jaar niet op het programma van het voormalige SBS Broadcasting.

En dan RTL, nog steeds Nederlands grootste commerciële zendergroep. Daar vind ik ‘t het meest opvallend dat er geen samenzijn voor de media georganiseerd is. Ik kan me niet herinneren dat ze dat ooit overgeslagen hebben, zelfs niet twintig jaar geleden, toen het héél erg slecht ging met de kijkcijfers van RTL 4. Enorm veel vers product valt er overigens dáár ook niet te melden, het RTL Nieuws is zo’n beetje het enige ‘nieuws’ van de zendergroep. Meer The Voice, Oh Wat een Jaar, Dance Dance Dance, Holland’s Got Talent en All You Need Is Love is een beetje wat de klok slaat. En natuurlijk RTL Late Night met Twan Huys. Olcay Gulsen reist de wereld over met vier bekende oude mannetjes in Beter Laat Dan Nooit. Angela Groothuizen neemt de presentatie van Obese over van Wendy van Dijk, terwijl Wendy zelf met het nieuwe format This Time Next Year op de proppen komt. Maar wat gaan ‘nieuwelingen’ Katja Schuurman, Art Rooijakkers en Paul de Leeuw precies doen? We komen het ongetwijfeld binnenkort te weten, maar het was toch leuker geweest tijdens een flitsende presentatie onder het genot van een glaasje champagne.

Promo RTL Late Night met Twan Huys

Studio klaar: ✅ Twan heeft er zin in: ✅Nog een week te gaan! #RTLLN

Geplaatst door RTL Late Night op Maandag 27 augustus 2018

 

Ergens snap ik het ontbreken van de presentaties wel, in de huidige tijd van social media valt er vrij weinig geheim te houden en slinger je elk nieuwtje vrijwel direct de wereld in. Daarnaast hoef je de concurrent niet meteen nog slimmer te maken dan ze al zijn, ik vond het eigenlijk vooral een leuk feestje. En leuk voor alle presentatoren, zie lopen ook niet dagelijks de deur bij elkaar plaat, zo’n persdag leek me altijd de perfecte gelegenheid om eens bij te kletsen. Persoonlijk kijk ik énorm uit naar komend najaar: met de bezuinigingen bij de NPO en de oorlog tussen RTL en Talpa gaat er weer -zoals het hoort- bloed vloeien in het Nederlandse medialandschap. En dat zijn stiekem tóch de betere tijden. Laat de herfst maar beginnen!