Het was één van de meest iconische films van de jaren negentig. Als je het woord cult opzoekt dan kom je waarschijnlijk een foto van actrice Alicia Silverstone in haar rol van Cher uit deze film tegen. Dan heb ik ‘t uiteraard over Clueless. De succesvolle film uit 1995 kreeg nog een vervolg in de vorm van een (matige) tv-serie, maar daarna werd het stil rondom de klassieker.

Ook Alicia Silverstone deed ‘t heel wat jaartjes rustig aan op het acteervlak, op een enkele filmrol na. Met de hoofdrol in de serie American Woman -waarvan afgelopen week de laatste aflevering uitgezonden werd- is de actrice ook weer terug op de buis. Daar horen natuurlijk ook de nodige interviews bij, zoals deze met Jimmy Fellon:

En uiteraard stelt hij ook DE VRAAG. Komt Clueless 2 er ooit nog? Het antwoord zie je in het filmpje hierboven. Of ik vertel het je hierbij gewoon: nee. Dat gegeven is op zich jammer, maar we kunnen er nu tenminste wel enige berusting in vinden. Plus: sommige dingen moet je gewoon laten waar ze waren. De meeste films en series eigenlijk, maar Clueless vooral.