Het had zomaar een verhaallijn uit één van haar slechte Hallmarkfilms kunnen zijn. Rijke Hollywoodactrice zorgt er op slinkse wijze voor dat haar middelmatige kinderen op één van de populairste universiteiten van Amerika terechtkomen. Helaas is de afloop wat minder zoetsappig: Lori Loughlin werd niet alleen betrapt en moest voor de rechter verschijnen…

…Ze raakte binnen vierentwintig uur haar twee grootste werkgevers kwijt. Als hofleverancier van de tv-tak van Hallmark wilde het station zo snel mogelijk van haar af. Zelfs de al opgenomen afleveringen van de dramaserie When Calls the Heart zullen álle scènes met Lori erin wegknippen.

En ook haar toekomst bij Fuller House is zeker: tante Becky zal géén onderdeel meer zijn in het komende (en laatste) seizoen van de Full House-wederopstanding. En dat terwijl haar collega’s deze week de lippen stijf op elkaar hielden.

Tsja, zo zie je maar weer hoe snel het kan gaan. In navolging van Kevin Spacey en Jussie Smollett is Lori de volgende ster die de carrière in één klap als sneeuw voor de zon ziet verdwijnen. En in het geval van Lori niet helemaal terecht als het het mij vraagt. Want ja, het was dom. Ja, het was zeer kwalijk en onethisch en ze heeft er anderen mee geschaad. Maar het is niet alsof niemand al eerder wist dat er frauduleuze praktijken plaatsvonden bij de toelating op Amerikaanse hogescholen en universiteiten. Er is nu eindelijk iemand tegen de lamp gelopen. En dat op zich is al punishment genoeg vind ik.