Yes! Het bedotten van de dood kan eindelijk weer beginnen! We kunnen Final Destination namelijk toevoegen aan het alsmaar groeiende lijstje van Hollyoodfilms die een reboot krijgen in de nabije toekomst. New Line Cinema, het productiebedrijf dat alle vijf de eerste delen maakte, gaat het lot weer tarten met het tot leven wekken van de thrillerformule. Vooral de eerste film uit 2000 is mij in ieder geval áltijd bijgebleven.

Maar ook in de andere delen zaten epische sterfscènes, zoals de beruchte zonnebankdood in Final Destination 3.

Het script komt uit handen van schrijvers Marcus Dunstan en Patrick Melton, die -op zijn zachtst gezegd- geen onbekenden zijn in het genre. Ze waren samen (mede)verantwoordelijk voor de laatste vier Saw-films, maar hebben ook de pareltjes Piranha 3DD en The Collector op hun CV staan.

Een verhaal over het zesde hoofdstuk in het Final Destination-verhaal is nog niet onthuld, maar ik kan het verloop redelijk voorspellen dankzij de eerste vijf delen. Een groepje mensen sterft niet op het moment dat zou moeten en dus blijft De Dood ze achtervolgen tot ze uiteindelijk tóch op een veelal gruwelijke wijze aan hun einde komen. De Final Destination dus, snap je ‘m? En ook al verslapte dat gegeven wel enigszins gedurende de elf jaar waarin de vijf films uitkwamen, gemiddeld gezien is het echt een meer dan prima avondje vermaak.