Het is redelijk lachwekkend te noemen als je de beelden vandaag de dag bekijkt, maar toch: Who Framed Roger Rabbit blijft zelfs op zijn dertigste verjaardag iconisch. Niet alleen was het de eerste film waarin aartsrivalen Mickey Mouse en Bugs Bunny samen te zien waren, het zette de toon voor de bekende special effects waar we nog steeds -al zijn de technieken ietsje verbeterd- van kunnen genieten.

En laten we vooral Jessica Rabbit niet vergeten. De extreem rondborstige getekende ultravrouw liet in de jaren tachtig heel wat bloed stromen bij de veelal mannelijke bioscoopbezoekers. En ook Jessica heeft zich in de afgelopen dertig jaar príma gehouden. En dat zonder de plastisch chirurg.

Melancholisch word ik toch echt wel een beetje bij het zien van deze beelden. Want ook al zijn we technisch gezien een stuk verder dan 22 juni 1988, je mist steeds vaker de passie van het echte filmmaken in de snelle Hollywoodproducties van tegenwoordig. Misschien moeten we dat gegeven eens terug zien te halen, graag voor het volgende jubileum van Roger en Jessica Rabbit.