Sinds John de Mol volledig eigenaar is geworden van SBS 6 is een herpositionering in volle gang. Met nieuwe gezichten en formats probeert Talpa TV om weer een écht grote speler in het Nederlandse tv-landschap te worden. En daar hoort sinds vandaag ook een kakelverse vormgeving bij. Na dertien jaar is er namelijk afscheid genomen van basiskleur rood en gaat SBS 6 -net als Veronica dus- in een blauwe jas door het leven.

https://www.instagram.com/p/Bl7R685FIOi/?hl=en&taken-by=sbs6nl

En met de nieuwe pay-off ‘Je Ziet het op 6’ lijkt dit me slechts een voorbode van nog meer veranderingen: kan bijna niet anders over de naam SBS verdwijnt binnen niet al te lange tijd van zender. Qua bedrijfsvoering heeft SBS er helemaal niets mee te maken, dus het lijkt me dat Talpa er wel iets Hollandser van gaat maken. Of lekker simpel: gewoon alleen Zes.

Het nieuwe beeldmerk is vooral een opfrissing van het bestaande logo. Of het een vooruitgang is valt te betwisten, ik houd altijd wel van simpele en platte logo’s. Vraag me af wat de noodzaak was om het weer 3D te maken. Of waarom überhaubt zo’n kleine wijziging nodig was. En eerlijk is eerlijk: zo prachtig als in de jaren negentig gaat het nooit meer worden: toen was ik helemaal wég van de vormgeving van SBS 6.