Een gemiddelde televisiester in Nederland viert zijn of haar zeventigste verjaardag sowieso niet op de beeldbuis. Voor die tijd is hij of zij namelijk allang te oud bevonden door een zender of wat voor sponsor dan ook. Johan Derksen is -gelukkig- een uitzondering op die regel.

Na een carrière in de voetbalwereld was Johan twintig jaar geleden voor het eerst te zien op televisie in het RTL-programma Sport aan Tafel. Die show ging na twee jaar van zender vanwege een juridisch steekspel tussen Endemol en RTL. Maar in 2001 keerde hij terug met Voetbal Inside, wat klein begon, maar uiteindelijk tot grote hoogten wist te stijgen.

En ook op zijn oude dag houdt Johan wel van uitdaging, hij tekende afgelopen jaar voor maar liefst vier jaar bij Veronica om samen met Wilfred en René hun geliefde én succesvolle Voetbal Inside onder de naam Veronica Inside voort te zetten. Dat lukte, al bleven de controverses lekker aan boord.

Zeventig jaar Johan Derksen. Ik ben blij dat ie er nog steeds is, hij is oprecht een lichtpuntje in een wereld waarin we steeds voorzichtiger met onze woorden omgaan. Happy Bday!