Met teruglopende kijkcijfers en een massale leegloop in het personeelsbestand gaat het achtentwintigste jaargang van Goede Tijden, Slechte Tijden niet de boeken in als het meest memorabele ooit. Gelukkig laten de makers het er heus niet zomaar bij zitten en gaan in de aanval. En hoe houdt je beter de talloze bakvisfans bij de les dan met een heel blik nieuwe mannen? Het negenentwintigste seizoen gaat dan ook van start met vier nieuwe exemplaren: Carlos, Flo, Daan en… Rover!

https://www.instagram.com/p/Bm-36MHjYZO/?taken-by=gtst

Vooral die laatste is een opvallende. En tevens een steengoede. Want na het vertrek van Rover en Sam Dekker was het vooral voor oudgediende Linda Dekker enigszins stil aan het front. Zoonlief Rover keert nu dus terug naar Meerdijk, al is het wel met een nieuw uiterlijk. Buddy Vedder is vervangen door Floris Bosma en krijgt daarmee een iets ruiger uiterlijk. Love it.

Ook nieuweling Roel Dirven is een aangename toevoeging aan de cast. Als Flo Wagenaar gaat hij gestalte geven aan het nieuwe liefje van Lucas Sanders. Ook in die rol zat behoorlijk de klad, tijd voor nieuwe en spannende tijden dus. En ook die acteur is niet bepaald een lelijkerd.

Met een opfriste leader en een aantal nieuwe knappe koppies investeert Nederlands langslopende soap in de toekomst, die met een dertigste seizoen op komst hopelijk nog héél lang gaat zijn. Ik kan serieus niet maar wachten. Nog zeven nachtjes slapen. Of voor de kijkers via Videoland nog maar vier: daar start de nieuwe reeks aanstaande vrijdag al!