De kijkcijfers van realityserie Keeping Up with the Kardashians hebben altijd wel zo hun pieken en dalen gekend, maar het vijftiende seizoen ziet de reeks zo’n beetje van het televisiecliff storten. Met aantallen die ver onder het miljoen zijn gezakt, is de tv-tijd van de bekendste socialite-familie in de States misschien wel gewoon voorbij. En dat is misschien wel logisch ook, die types laten hun echte leven al dagelijks via social media zien, waarom moeten we dan massaal naar zo’n gescript reality-format blijven kijken?

Ook de vele spin-offs van de reeks zijn zo’n beetje allemaal wegbezuinigd door de Amerikaanse zender E!… En dat is jammer, want daar zitten soms best nog wel wat pareltjes tussen, zoals Life of Kylie. ‘Kylie Jenner mag dan de jongste telg van het beroemde gezin zijn, maar de inmiddels 21-jarige Kylie Jenner groeit ondertussen wel in sneltreinvaart uit tot een van ’s werelds meest invloedrijke beroemdheden. De reality-tv-ster heeft miljoenen volgers op social media, is eigenaar van een trendy cosmeticalijn en boekt diverse andere zakelijke successen. In Life with Kylie geeft ze een nog intiemer inkijkje in haar leven. Je dacht misschien dat je haar kende, maar zo heb je haar nog nooit eerder gezien’, dat is de officiële samenvatting van de reeks.

Op zich klopt dat wel, maar de opbouw is net zo glad en strak als de gezichten van de bekende zusjes. Er ontstond dan ook veel ophef over, toen Life of Kylie aderhalf jaar geleden in Amerika begon. Fans noemden het bizar en zonde dat uitgerekend Kylie niet eens de échte kant van haar leven liet zien, in plaats van het opgepoetste glamourbestaan net zoals de rest. I don’t care. Ik smul hier gewoon van. Keer op keer.

Het eerste en enige (de stekker werd er vrij snel uitgetrokken helaas) seizoen van Life of Kylie is nu te streamen via Videoland.