Het kon eigenlijk ook niet anders, het moest gewoon. En nu gaat het ook officieel gebeuren, aldus Disney. Carrie Fisher is nog één keer te zien als Leia in de nieuwe (en laatste in de huidige trilogie) Star Wars-film. Eigenlijk zou Leia het centrale personage van Episode IX worden, maar de plotselinge dood van actrice Carrie Fisher eind 2016 gooide die plannen volledig door de war. Disney liet vrij snel weten dat het script herschreven zou worden en dat Leia niet zou voorkomen, tot groot ongenoegen van veel fans.

Maar de makers zijn nu -gelukkig- toch overstag gegaan. Regisseur JJ Abrams laat in een statement weten dat ze ongebruikt materiaal uit The Force Awakens gaan inzetten om Leia in de negende Star Wars-film tot leven te wekken. “We desperately loved Carrie Fisher”, zegt Adams over de beslissing. “Finding a truly satisfying conclusion to the Skywalker saga without her eluded us. We were never going to recast, or use a CG (computer-generated) character. With the support and blessing from her daughter, Billie, we have found a way to honor Carrie’s legacy and role as Leia in Episode IX.”

De opnames van Episode IX beginnen volgende week en daarna moet ie uiteindelijk eind 2019 in de bioscopen te zien zijn. Een geweldige beslissing, niet alleen voor de nabestaanden van Carrie, maar ook voor fans van de franchise. Leia is daar onderdeel van en ik vind het prachtig dat ze haar op deze manier willen eren. Jammer dat de hilarische actrice er niet meer is voor de bijbehorende promotionele interviews, die waren namelijk altijd episch, zoals deze hierboven met Good Morning America.