Het is eventjes afkicken voor de fans van Temptation Island, maar niet getreurd, het genre is nog láng niet dood met de start van alweer het derde seizoen Ex on the Beach: Double Dutch. En de uitspraken zijn ook deze reeks weer klassiek: van “ik heb wel 400 vrouwen geneukt” tot “als ik tussen liefde en seks moet kiezen, kies ik voor seks”. En ook het concept is onveranderd: een stelletje hitsige jongeren samengepropt op een tropisch eiland met één gemene deler: zo af en toe komt er ineens een vervelende ex om de hoek kijken.

En tsja, het zijn niet de parels van de samenleving die tijdens Ex on the Beach: Double Dutch hun opwachting maken op MTV. Maar is dat ook noodzakelijk? Niet bepaald. Het is vooral weer een prima excuus om te loeren naar lekkere lijven en het verdwijnen van sneeuw voor de zon van enige schaamte of de mogelijkheid om na te denken als er een paar drankjes in geknikkerd worden. Het nodige knip- en plakwerk mag overigens ook niet onderschat worden, want de twee kandidaten die gisteren hun opwachting maakten in RTL Boulevard waren nog steeds priceless, de oogden meteen toch een tikkeltje saai en doorsnee zonder flitsende muziek en soundbites die niet langer dan drie seconden duren.

Maar dat mag de pret helemáál niet drukken. Ex on the Beach: Double Dutch blijft voor mij de ultieme guilty pleasure om te bekijken als ik de aardappels aan het schillen ben, of het het potje van zoonlief sta om te spoelen op het toilet. Ruilen met de kandidaten, of ‘originals’ zoals ze door MTV genoemd worden, zou ik nooit willen. Maar de schaamteloosheid en oerheid van de personages zou ik soms wel een heel klein beetje meer willen hebben. Op naar een briljant derde seizoen dus!

Ex on the Beach: Double Dutch zie je elke zondagavond om 22:00 uur op MTV.