De Amerikaanse zender FOX heeft het recyclen van oude succesnummers naar een nieuw level getild. Na Prison Break en The X-Files komen ze ook met de zoveelste wederopstanding van 24 op de proppen. En dat is niet voor het eerst, ze kwamen namelijk al eerder met 24: Live Another Day en de spin-off Legacy. Keifer Sutherland hoeft voor deze nieuwe reeks niet uit zijn bed te komen, Jack Bauer is er namelijk weer piepjong.

Volgens bronnen van de Amerikaanse website Deadline gaat het hier om een zogenaamde prequel van 24, waarin de jonge jaren van Jack Bauer gaan ontdekken. Een klassieke methode in de tv- en filmwereld en vooral bedoeld om nóg meer geld uit een franchise te halen, van creativiteit is dan eigenlijk geen sprake meer. De nieuwe serie moet zich dus gaan afspelen in de periode vóór 2001, toen het eerste seizoen van 24 te zien was.

Keifer Sutherland heeft ondertussen al aangegeven niet echt meer trek te hebben om voor de zoveelste keer in de huid van Jack Bauer te kruipen, dit is voor FOX dus een perfecte manier om tóch een iconisch karakter terug te halen, maar zonder de bijbehorende -en peperdure- acteur. De succesgarantie heb je dan niet, maar met een sterke titel als 24 kunnen ze gok best weer eens wagen. Het proces zit nog in een behoorlijk vroeg stadium, dus cast en een premièredatum zijn voorlopig nog niet bekend.