De nieuwe generatie Roelvink doet het goed. Ik had niet verwacht dat Dave en Donny zo vreselijk lang op het succes van vaderlief Dries konden teren. Maar dat gaat dus alleraardigst. En toegegeven, ze maken niet de pareltjes van de Nederlandse beeldbuis, maar dat geeft niet, mensen smullen dat, inclusief ikzelf. Vooral Dave heeft zijn straatschoffie-imago steeds meer laten varen en zoekt tegenwoordig een soort van verdieping.

Heel erg ver zoekt ie daarvoor trouwens niet, hij kwam al snel bij zijn 89-jarige oma Dien uit. Voor de nieuwe Videoland-reeks Dave & Dien op Ibiza neemt hij zijn oude oma mee naar het party-eiland om haar te bedanken voor alle keren dat zij hem op sleeptouw genomen heeft.

Aflevering één en twee zijn inmiddels beschikbaar op Videoland, dus je kunt meteen van een dubbele dosis genieten. Ze duren zo’n twaalf minuten per aflevering, dus dat is prima te overzien. Van paella koken tot paratriken, van schilderen met Patty Brard tot Dave op de flamencogitaar. Het wordt volgens mij een hartverwarmende reis om nooit te vergeten. En daar ben ik graag getuige van! Ik houd van dit concept.

Dave & Dien op Ibiza bekijk je wekelijks via Videoland.