Met de enigszins kwakkelende kijkcijfers -het gaat niet heel slecht, maar de hoogtijdagen van de ruim een miljoen kijkers zijn ook wel echt voorbij- doet Goede Tijden, Slechte Tijden er werkelijk alles aan om de fans weer naar zich toe te trekken. Zo is er ook dit jaar weer de wintercliff, die vorig jaar met redelijk succes geïntroduceerd werd. Zonder al te veel te weggeven: het loopt nogal onfortuinlijk (en heftig!) af voor Marieke, maar ook good old Rik de Jong heeft wel eens betere tijden gekend.

Zijn leven hangt aan een zijden draadje (wil je weten waarom, check dan de afleveringen vast vooruit op Videoland) en RTL Boulevard primeurde daarop een clip uit de aflevering van volgende week waarin een wel héél opvallende gebeurtenis plaats lijkt te vinden.

Het lijkt erop alsof Rik doodgeschoten gaat worden en hij zijn leven in Meerdijk aan zich voorbij ziet trekken. Types als Anita komen weer voorbij en we zien weer de piepjonge Ferri Somogyi die we in 1995 leerden kennen. De online speculaties over zijn eventuele vertrek zijn direct losgebarsten, maar eerlijk gezegd denk ik niet dat dit het laatste is wat we van Rik in GTST hebben gezien. De reden? We’ve been here before. Het personage nam al eens afscheid in 2002, 2003 en 2004. Om in 2007 weer terug te keren en toch in 2014 weer af te zwaaien. Maar in 2015 was er een korte comeback die de huidige periode sinds begin 2016 inluidde. Conclusie? GTST en Rik zijn denk ik tot de dood van één van de twee onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Maar misschien is het wel aardig om het personage met het 25-jarige jubileum in aantocht weer eens wat leuks te geven qua verhaallijn. Een oude bekende, een familielid, of wat dan ook. Ik maakte ter inspiratie alvast mijn persoonlijke top 3.

 

3.) Comeback Maria de Jong

Oké, ik wéét dat Joke Bruijs pas net is teruggekeerd en alweer is vertrokken als Maria de Jong, de moeder van Rik. Maar who cares? Geef die vrouw een contract voor zo lang ze nog onder ons is en laat Rik en zijn moeder lekker op een boerderijtje gaan wonen in plaats van dat schrale appartement.

 

2.) Rikki de Jong terug in Meerdijk

Zonder dochter om non-stop over te vaderen is het personage Rik toch een stuk minder boeiend te noemen. Dus hoppa, haal Robin Martens gewoon terug aan boord als Rikki de Jong en klaar ben je. De actrice wilde überhaubt nooit stoppen met de rol een jaar geleden, dus kat in ‘t bakkie lijkt me.

 

1.) Anita Dendermonde leeft

Wat Taylor Hayes in The Bold and the Beautiful deed, kan Anita Dendermonde in GTST ook makkelijk overkomen: opstaan uit de dood. Dat is een lastige, aangezien we haar sterfscène allemaal hebben kunnen zien, maar hè: een soap blijft een soap. De laatste terugkeer van Sabina Koning als Anita was in 2014 als geest, toen het óók leek dat Rik het leven zou laten. Maar ja, dat was dan dus een droom en Anita blijkt dus gewoon nog te leven, komt terug naar Meerdijk en alles is weer zoals het hoort te zijn. Ook leuk voor Linda en de kersverse weduwe Mark trouwens. En Rikki heeft haar moeder terug. Pretty please?