De kogel is officieel door de kerk: er komt nog één seizoen en dan behoort ook de tweede generatie Tanners tot het verleden: Fuller House stopt na het vijfde seizoen op Netflix. Voor veel fans een teleurstelling, maar de cast en crew zijn dolblij: de streaminggigant wilde de stekker er namelijk na het vierde seizoen al uittrekken. Kijkcijfers zijn er niet, maar er kwamen er snel verhalen dat het publiek na een succesvolle eerste reeks in rap tempo wegebde.

En eerlijk is eerlijk, hoe dol ik ook ben op nostalgie, voor mij was het vierde seizoen Fuller House een behoorlijke worsteling om door te komen. De sitcom lééft al van de clichés, maar valt daarnaast non-stop in herhaling. Iets wat op zich niet zou hoeven, als de makers wat meer zouden rekenen op de nieuwe generatie acteurs. De kindsterren en hun vrienden zijn príma gecast, daar hadden echt wel wat verhaallijnen aan besteedt mogen worden. In plaats daarvan bouwt Fuller House vooral op de avonturen van DJ, Stephanie en Kimmy of erger nog: Uncle Jesse, Rebecca, Joey en de stokoude Danny Tanner. Die zijn prima op de achtergrond tijdens een kerstaflevering, maar nu waren ze wel héél erg aanwezig.

Voor de laatste reeks afleveringen staan de makers voor een enorme uitdaging: hoe sluiten ze het verhaal van de originele Tanners af én maken ze toch nog een soort open einde voor de nieuwe generatie. Want na twee reeksen, komt er écht nog wel een derde versie in de Full House-wereld aan. En wat helemáál een stunt zou zijn is als het de makers lukt om Mary-Kate en Asley Olsen hun opwachting laten maken als Michelle. Want ook háár afwezigheid maakte Fuller House nooit echt compleet.