Ik vind dat je acteurs en actrices die al héél lang bij je zijn, zo lang mogelijk moet zien te behouden. Maar daar denken ze bij Grey’s Anatomy blijkbaar tóch anders over. De langlopende ziekenhuisserie neemt aan het einde van dit veertiende seizoen afscheid van twee belangrijke vrouwen.

Jessica Capshaw en Sarah Drew keren allebei niet meer terug als Grey’s Anatomy na de zomervakantie aan de vijftiende reeks begint. Capshaw was maar liefst tien seizoenen te zien als Dr. Arizona Robbins, terwijl Drew er negen te zien was in de rol van Dr. April Kepner.

De beslissing om de twee vrouwen te laten gaan was niet vrijwillig, maar lag volgens Deadline bij de producenten. In een verklaring laat producent Krista Vernoff weten dat de beslissing om de twee actrices te laten gaan een creatieve was. Ze bedankt de twee voor hun inzet. De lucratieve deal van actrice Ellen Pompeo zou ook iets met het ontslag te maken kunnen hebben. De vertolkster van Meredith Grey sleept vanaf volgend seizoen twintig miljoen dollar per seizoen binnen.

Grey’s Anatomy is overigens nog niet officieel verlengd voor een vijftiende seizoen, maar dat lijkt me met de gigantische goede kijkcijfers slechts een formaliteit. Zou Sara Ramírez nu ook weer haar comeback maken als Callie Torres om haar grote liefde Arizona op te halen? Ik hoop het zo. Met het trackrecord van Grey’s in mijn achterhoofd, zou dat zomaar eens tot de mogelijkheden kunnen behoren.