Met het vertrek van Linda de Mol naar SBS 6 verdwijnt straks Postcode Loterij Miljoenenjacht na twaalf jaar bij RTL 4. Oké, daar komt Eén Tegen 100 natuurlijk dan weer naartoe, maar toch, er is plaats voor nog een grote spelshow van de loterij. En ik dacht aan de Postcode Loterij Recordshow. Tussen 1995 en 1998 te zien bij RTL 4, gepresenteerd door Martijn Krabbé. Sterker nog: Martijn maakte met dit programma zijn debuut bij RTL na de overstap van de TROS dat jaar.

Het concept sprak redelijk voor zich: elke week werden er op spectaculaire wijze verschillende records verbroken in de studio of op locatie. Degene die het record neerzette of verbrak, ontving 1000 gulden (ja, zo lang geleden is het al!). Er verdween ook een bedrag in de kluis. Je kon namelijk óók een bestaand record uitdagen, een paar keer slechts, daarna ging de winnaar met de inhoud van de kluis naar huis.

Terwijl Postcode Loterij Recordshow helemaal niet zo gigantisch lang heeft bestaan, is het toch ergens enorm in mijn collectieve geheugen blijven hangen. Het had spanning, sensatie én iets unieks. Dat kunnen we van De Weg Naar het Miljoen niet echt zeggen, dus misschien kan dát format weer eventjes de ijskast in. Bedankt alvast!