Vanavond trapt Natasja Froger het tweede seizoen van Groeten Uit 19xx af bij RTL 4. Vorig jaar deed ze nog mee in het gezin Froger, nu neemt ze de presentatietaken op zich. En dat was bijna niet gebeurd hoor, want René vond het eigenlijk wel lekker om een huisvrouwtje aan z’n zijde te hebben om zijn glitterpakken naar de stomerij te brengen, maar toch koos Natas in 2006 voor een eigen carrière en wel op televisie. Het begon allemaal met het primitieve Schoondochter Gezocht bij de TROS.

Na één seizoen van de datingshow voor thuiswonende mannen boven de vijfentwintig was het programma al ter ziele, evenals het presentatiecontract van Natasja bij de TROS trouwens. De goedlachse blondine verkaste naar SBS 6 om daar de presentatie van Hart in Aktie over te nemen, in plaats van Wendy van Dijk die toen net naar RTL 4 was vertrokken. Een jas die wat mij betreft tot op de dag van vandaag het allerbeste bij Natasja past.

De bijnaam van Natas is sinds haar Hart in Aktie-tijd wat mij betreft De Traan. Niemand kan zo goed knikken en sip kijken zoals de Froger-vrouw. Of op de deurbel drukken trouwens, dat is óók een vak. Hart in Aktie was lange tijd haar meest succesvolle programma, tot het eerste realityprogramma uit de koker van John de Mol bij de familie Froger aanklopte. De Frogers: Effe Geen Cent te Makken werd een feit. Het programma waarin het gezin een maand op bijstandsniveau moest leven werd in 2008 een gigantische hit op RTL 4.

Na de vervolgserie De Frogers: Helemaal Heppie vond Natasja het blijkbaar wel gezellig aan de overkant. Eind 2009 verliet ze SBS 6 om -net als Hart in Aktie-voorgangster Wendy van Dijk- voor RTL 4 te gaan presenteren. Het eerste en grootste wapenfeit daar was Bonje met de Buren. Verschillende presentatieduo’s zouden later volgen, maar samen met John Williams was Natas toch het origineel.

Het genre hulptelevisie werd mede dankzij Natasja Froger naar een nieuw level getild bij RTL 4. Welcome Home, Echt Scheiden, Met Open Armen en Het is Hier Geen Hotel staan allemaal op het tv-cv van de reallife Gooische Vrouw. Des te leuker vind ik het daarom dat RTL haar nu eindelijk ook eens op een feelgood en echt amusementsprogramma heeft gezet. Groeten Uit 19xx was vorig jaar dus al een hele ervaring voor de familie Froger…

… dit tweede seizoen is het dus aan Natas om de transformaties in fatsoenlijke banen te leiden. Ik heb de eerste al gezien en ben fan. Dat was ik al van Natasja, maar in dit programma komt alles samen. En dat is toch fijn tijdens haar tienjarig RTL-jubileum. Op de volgende tien Natas!