Fans over de hele wereld weten het zeker: Britney Spears is járenlang gehersenspoeld door haar familie met als kers op de taart een onvrijwillige opsluiting in een psychisch ziekenhuis. Er werd zelfs een heuse hashtag in het leven geroepen: #FreeBritney ging de afgelopen week als een malle viral op zo’n beetje álle social media-kanalen. En een handjevol ‘fans’ protesteerde op Tweede Paasdag om op te komen voor hun opgesloten heldin.

Britney Spears' Sister Jamie Lynn Fiercely Defends Her

Jamie Lynn Spears is sticking up for her big sister, Britney, amid rumors that she’s being held against her will.

Geplaatst door Entertainment Tonight op Dinsdag 23 april 2019

Uiterst sympathiek van ze, want toegegeven, mevrouw Spears -die zich zondag voor het eerst sinds weken weer liet zien nadat ze begin 2019 al haar werkzaamheden voor onbepaalde tijd neerlegde om bij haar familie te zijn- heeft er wel eens beter uitgezien. Ook veel slechter trouwens, maar daar valt in het geval van Britney niet écht een pijl op te trekken. Wat er écht aan de hand is weet niemand, maar dat Britney Spears het lachen als een boerin met kiespijn de afgelopen tien jaar tot kunstvorm heeft verheven staat als een paal boven water.

https://www.instagram.com/p/Bwj1I34hmrF/

Het team van Britney is de openbare aanval op de superster annex melkkoe en haar familie nu méér dan zat en kwam met een twijfelachtig statement op de proppen in de vorm van een lap tekst op het officiële Instagram-account van de blonde zangeres, inclusief korte video.

https://www.instagram.com/p/BwnqpG5g7qn/

Na het zien van de beelden en de gebeurtenissen van de afgelopen periode lijkt het me dat er maar één conclusie uit te trekken: de hashtag #FreeBritney is zo slecht nog niet. Maar het zou een andere betekenis moeten krijgen. Het moet niet draaien om het loskomen van Britney uit de kliniek en de zogenaamde macht van haar familie, ik gun deze vrouw absolute vrijheid. Weg van de roddelpers, ophouden met het optreden tegen haar zin, geen passieloze muziek meer maken of enthousiasme faken over je zoveelste parfum waar je creatief helemaal níets mee te maken hebt gehad. Ook ik ben nog lang niet klaar om afscheid te nemen van Britney Spears als artiest, maar voor háár is het absoluut het beste. Lekker hele dagen met een bakje kip op de bank genieten van de miljoenen die ze toch maar mooi bij elkaar gezongen heeft. Want het is puur egoïsme van de fans én haar familie om het merk Britney Spears koste wat kost in leven te houden. En laten we eerlijk zijn: van de blije en onbezorgde Britney uit de jaren negentig is toch al helemaal níets meer over.

It’s time to set the girl free. Net als in een sprookje eigenlijk. Om haar eindelijk het normale leven te geven waar ze toch al zo’n twintig jaar naar snakt. Misschien komt de oude vertrouwde Britney dan tóch nog eens uit die verre verstopplek in haar hoofd tevoorschijn. Niet voor de fans, niet voor haar familie, maar voor Britney zelf. En voor haar twee zoons. En dat zou meer dan genoeg moeten zijn. Voor iedereen. 👱🏻‍♀️❤️