Zo’n beetje iedereen die is opgegroeid in de jaren tachtig of negentig kent ‘m nog wel: The Disney Vault. Een iconisch, maar ook behoorlijk frustrerend systeem waarbij Disney de klassieke films maar voor een tijdje beschikbaar maakte. Dus wilde je bijvoorbeeld The Lion King of Aladdin op dvd of blu-ray bekijken, moest je maar net geluk hebben dat ie er was. Van dat trieste systeem zijn we met de komst van streamingdienst Disney+ dit jaar definitief verlost.

Disney-baas Bob Iger onthulde het goede nieuws dat kort na de lancering van de nieuwe dienst álle films uit de geschiedenis van The House of Mouse beschikbaar zullen zijn. inclusief de titels die voorheen dus weggestopt werden in de kluis. En dat is naast nieuwe titels van o.a. Marvel en Star Wars toch een aardige aanvulling, omdat zo’n beetje iedere generatie toch van de inmiddels 57 klassiekers zou moeten kunnen genieten.

Het oudste pareltje aan de horizon is Sneeuwwitje en de voorlopig meest verse ‘classic’ is Ralph Breaks the Internet. En met alles daar tussenin, kunnen families zich opmaken voor behoorlijk drukke Disney-weekenden komende wintermaanden. Vooralsnog geldt de regel alleen voor de films, laten we hopen dat de tv-series snel volgen. En dan bedoel ik vooral: zet The Golden Girls er asap op please.

Op 11 april gaan we alle details te weten komen, maar volgens de heetste speculaties zijn wij als Nederland uitverkorene om de service als allereerste te proberen. Kom maar door dan!