Misschien kan je het jezelf niet meer zo heel goed herinneren, het is tenslotte alweer bijna vijftien jaar geleden. Maar op 20 september 2003 veranderde de naam van de zender die we nu kennen als Veronica ook daadwerkelijk in Veronica. Tussen 1 mei 2001 en die 20ste september 2003 stond de zender bekend onder een andere naam: V8. De zender was toen vers onderdeel van SBS en in afwachting met een deal met de Vereniging Veronica noemde ze het kanaal zo. V8 dus.

Vijftien jaar lang is Veronica alweer onderdeel van SBS Broadcasting, inmiddels Talpa TV. John de Mol is van plan om de zender meer op de kaart te gaan zetten, maar van één erfenis zijn we nog steeds niet af: dat verdomde cijfer acht in de rechterbovenhoek van het tv-scherm. Links de V van Veronica en dan op rechts die vreselijke acht. Nog stééds V8 dus. Waarom is me een compleet raadsel: niet alleen is er ook al RTL 8, maar in een tijdperk van digitale televisie zijn die nummers sowieso zinloos. Daarnaast is het lelijk.

Intense beeldschermvervuiling vind ik het. En eerder had ik er weinig last van, Veronica zat niet zo in mijn systeem. Maar ja, sinds de verhuizing van Wilfred, Johan en René en de komst van Veronica Inside staat de zender steeds vaker aan en blijf ik me verbazen over dat irritante cijfertje op rechts. Misschien een ideetje om daar per direct mee te stoppen? Ik stel voor om een lekker klassiek transparant logo van die Veronica-V te maken en die acht voorgoed op het tv-kerkhof begraven. De acht geslacht. Dat idee.