Het is komend najaar alweer twee jaar geleden dat de Gilmore Girls hun langverwachte comeback maakte op Netflix met een vierdelige miniserie. Veel fans hunkeren inmiddels dan ook naar meer. In de laatste seconden van de revival werd bekend dat Rory zwanger bleek te zijn en Lorelai dus oma ging worden. Hoe is dat gegaan? Wie is de vader? Vragen genoeg voor een nieuwe reeks zou je denken.

Maar helaas, vooralsnog staan meer avonturen van Gilmore Girls niet echt op het prioriteitenlijstje van Netflix. “We haven’t discussed it at all”, vertelde Cindy Holland, hoofd originele producties bij Netflix, deze week aan een aantal journalisten. Au. Dat doet pijn. Hoewel er één klein lichtpuntje te melden valt: “We do are very big fans of Gilmore Girls”, voegde ze er aan toe. Dat scheelt toch.

Praktisch gezien staat niks een nieuwe revival in de weg. Bedenkers en schrijvers Amy Sherman-Palladino en Dan Palladino tekenden onlangs dan wel een overeenkomst met Netflix-concurrent Amazon, ze hebben wél mooi in hun contract laten opnemen dat het ze vrij staat om verse afleveringen van Gilmore Girls voor Netflix te maken. Als ze dus met een geniaal en origineel idee op de proppen kunnen komen, maar dát lijkt me niet een al te lastige opgave. Het moet gewoon, nog één keer terug naar Stars Hallow. Ik hoop dat de sterren ons gunstig gezind zijn.