Oké, ik begin eerst even met het slechte nieuws: de comedyserie Great News werd voor de zomervakantie na twee seizoenen stopgezet door de Amerikaanse zender NBC. En dat is jammer, want met Tracey Wigfield (30 Rock) en Tina Fey (ook 30 Rock, maar ook Saturday Night Live en Mean Girls) als showrunners is de serie hilarischer dan hilarisch. Maar gelukkig is er óók goed nieuws: de eerste reeks van tien aflevering staat namelijk nu ook op de Nederlandse versie van Netflix. Yay.

Great News draait om de chaotische tv-producer Katie Wendelson die een veel te intieme band met haar moeder beleeft. Een band die alleen nog maar groter gaat worden als mamlief Carol besluit om óók bij de televisie te gaan werken: als stagiair bij het nieuwsprogramma waar Katie ook actief is. Alsof dat niet ellendig genoeg is, probeert Carol óók zo’n beetje alles rondom het liefdesleven van haar dochter te beïnvloeden.

Ik kwam de eerste aflevering bij toeval tegen op Netflix en was direct volledig hooked. De humor en vooral de snelheid daarvan doet heel erg denken aan het succesvolle 30 Rock, met een vleugje Cougar Town toegevoegd. Dat het zich ook nog afspeelt in de snelle tv-wereld waar iedereen toch altijd meer van wilt weten is een enorme plus. O en dan vergeet ik nog te melden dat niemand minder dan Nicole Richie een vaste rol heeft. OMG! Ben nu al benieuwd naar de dertien afleveringen van het tweede seizoen, misschien wel extra omdat ik weet dat ‘t de laatste zijn.

Check Great News nu via Netflix.