Afgelopen week werd bekend dat de abonnementsprijzen van Netflix in Amerika weer gaan stijgen. Nederland is vooralsnog niet aan de beurt, maar dat lijkt me een kwestie van tijd. Boeit me overigens niets. Ik zou zelfs nog een tientje meer betalen per maand, ben namelijk gewoon verslaafd aan Netflix. Want ook al kijk ik nog genoeg naar de ouderwetse televisie, het gevoel dat er altijd iets te snacken blijft on demand is té fijn. En de bron van Netflix is eigenlijk onuitputtelijk. En voor íedereen.

Neem bijvoorbeeld de hitserie Grace and Frankie. Het vijfde seizoen is vanaf morgen via Netflix beschikbaar, een zesde reeks voor 2020 is al aangekondigd. Het verhaal over de twee 70+ vrouwen die verlaten zijn door hun echtgenoten homo bleken te zijn en met elkaar verkering kregen mag wat mij betreft nog jáááren duren. Niet alleen door de briljante scripts, maar omdat ze oud zijn. Steeds vaker een uitzondering op de beeldbuis.

En daar spreken ze toch een wat oudere doelgroep mee aan. Slim. En het werkt. Want één van de andere must-see-series met oudere hoofdpersonen staat óók al op Netflix: The Kominski Method. De snelle humor tussen acteurs Michael Douglas en Alan Arkin is ongekend goed. Een soort Grace en Frankie met mannen eigenlijk. Heerlijk voor de oudere kijker, maar ook zéker geen straf voor de wat jeugdigere. Ook daar is een nieuwe reeks van in productie voor Netflix.

Er is namelijk nog iets om te dromen denk ik. Hoe fijn is het vooruitzicht van een vriendschap die eeuwig duurt? Er altijd voor elkaar zijn? Tot het einde. Ik vind het heerlijk en geruststellend. En tussendoor lach je je helemaal kapot. Ik kan niet wachten.

Grace and Frankie
The Kominski Method