In een tijd van de ene wederopstanding op televisie na de andere zou The Golden Girls natuurlijk príma in het rijtje tussen Will & Grace, Roseanne, Mad About You, Full House en Murphy Brown passen. Maar ja, met drie van de vier leading ladies niet meer onder ons, gaat dát toch de nodige problemen opleveren. Maar niet getreurd, ook al werd de 100ste aflevering vandaag in 1989 uitgezonden en beleefden de dames hun laatste comeback samen precies vijftien jaar geleden, vergeten zijn Dorothy, Rose, Blanche en Sophia nog lang niet.

Eerst die special waar ik het hierboven over heb. In 2003 kwamen Bea Arthur, Betty White en Rue McClanahan nog één keer samen om The Golden Girls: Their Greatest Moments aan elkaar te kletsen. Estelle Getty was toen al behoorlijk ziek en had zich teruggetrokken uit de showbizzwereld. In deze special vertellen de dames over hun rollen en de serie, maar zien we vooral veel achter de schermen-beelden, die toen nog behoorlijk schaars waren. The Golden Girls: Their Greatest Moments is in Nederland nooit uitgezonden, maar ook hiervoor hebben we gelukkig YouTube tot onze beschikking gekregen.

Maar ook anno 2018 zijn de gouden meiden op televisie nog regelmatig onder ons. Zo stond een aflevering van de hyperpopulaire comedyserie The Goldbergs begin dit jaar volledig in het teken van The Golden Girls. Inclusief het bekende introdeuntje.

En -deze vind ik persoonlijk hilarisch- ook voor de jeugd zijn de vier dames op leeftijd geen onbekenden meer. In het zesde seizoen van de tekenfilmserie The Amazing World of Gumball op Cartoon Network kwam onlangs de vader van de twee hoofdfiguren uit de kast als travestiet. Dit gegeven is al behoorlijk bizar voor een serie die gemaakt is voor 9-jarigen, maar er is meer: hij verkleedde zich in de serie als ene Samantha, maar dat ís gewoon in alles Blanche Devereaux uit The Golden Girls.

En om het feest compleet te maken heeft deze Samantha ook nog eens drie vriendinnen: Angela, Violet en Maria. En je snapt het: dat zijn uiteraard Dorothy, Rose en Sophia. Bekijk hieronder de vrij briljante beelden.

Het mag duidelijk zijn: The Golden Girls leeft anno 2018 -in tegenstelling tot de hoofdrolspeelsters helaas- meer dan ooit. En dat moet wat mij betreft ook, echte klassiekers moet je eren. Dat we nog maar lang van jullie mogen genieten meiden, want jullie zijn misschien oud, wél mooi voor altijd goud.