Hij was één van mijn eerste crushes als puber: Kerr Smith. Hij voegde zich in 1998 bij de cast van Dawson’s Creek en ik was meteen verliefd. Toen zijn personage Jack McPhee een jaar daarna óók nog eens uit de kast kwam, kon ie voor mij helemaal niet meer stuk. Jack geldt nog steeds als één van de beste homo-rolmodellen op de Amerikaanse televisie als je het mij vraagt, hij beleefde overigens ook de eerste kus tussen twee jongens op televisie ooit. En zijn coming-out in Dawson’s Creek ben ik nooit vergeten:

In de seizoenen die volgden werd de rol van Jack steeds kleiner, maar de impact van zijn personage is nooit vergeten. Iets wat topactrice Michelle Willams -die Jack z’n bestie Jen speelde in Dawson’s Creek– vorig jaar nog adresseerde tijdens de grote reünie van de cast.

Met bijrollen in een aantal Hollywoodfilms en series is de carrière van Kerr na het stoppen van Dawson’s Creek in 2003 nooit écht van de grond gekomen, al speelde hij tussen 2014 en 2018 een belangrijke rol in de alom geprezen dramaserie The Fosters als biologische vader van een dochter die bij een lesbisch koppel woont. Een heerlijke modern family dus. Blijft toch een beetje aan hem kleven.

Vandaag is Kerr jarig: zevenenveertig is hij geworden. En dat is logisch, want hij speelde als ruime twintiger een tienerjongen in Dawson’s Creek. En ook al zien we ‘m dus niet meer al te vaak op het tv-scherm, ik ben hem in ieder geval nooit vergeten. Happy Birthday! <3