De jeugd heeft werkelijk geen flauw benul wie hij is, maar één van de grootste Hollywood-iconen uit de jaren zestig, zeventig en tachtig is niet meer: acteur Burt Reynolds is ons op 82-jarige leeftijd komen te ontvallen. Bekende titels als Smokey and the Bandit, The Cannonball Run, Deliverance en Boogie Nights staan op zijn film-cv. De besnorde acteur mocht zich jarenlang de bestbetaalde acteur van Amerika noemen. Na een aantal flops keerde hij terug naar televisie -waar hij ooit begonnen was- en speelde onder andere in de sitcom Evening Shade.

Burt Reyolds werd jarenlang geplaagd door allerlei schandalen. In 1996 bereikte dat een dieptepunt toen de succesvolle acteur failliet werd verklaard na een behoorlijk extravagante levensstijl, een heftige echtscheiding en een flink aantal verkeerde investeringen. Maar daarna ging het redelijk de goede kant op met Burt. Vorig jaar maakte hij zijn langverwachte comeback in de film The Last Movie Star, waarin hij (geheel passend bij zijn eigen bestaan) een uitgerangeerde acteur speelt die moet leven met het feit dat zijn hoogtijdagen achter hem liggen.

Het volgende project stond alweer op stapel: Burt was gecast in de nieuwe Quentin Tarantino-film Once Upon a Time in Hollywood. Daarvoor zou hij twee draaidagen onder de pannen zijn, maar die scènes zijn helaas nooit opgenomen. Vandaag kwam dus het treurige bericht naar buiten dat ie aan een hartaanval overleden is.

Ik was altijd weg van ‘m. En dan vooral zijn tv-werk. Daar zal ie zelf misschien niet het meest trots op zijn geweest, maar ik vond hem daar op zijn best. Vaak speelde hij zichzelf in gastrolletjes, in bijvoorbeeld Cybill, Hope and Gloria en ook in The Golden Girls.

BURT REYNOLDS – 1936-2018