De geschiedenis van Veronica is niet alleen een lange, het is vooral een heel erg ingewikkelde, vol ups en downs. Begonnen als zeezender, doorgegroeid naar publieke omroep om uiteindelijk in 1995 het commerciële avontuur met RTL aan te gaan. Dat werd een ongekend succes: samen met RTL 4 en RTL 5 behoorde Veronica jarenlang tot de nummer één van de Nederlandse beeldbuis. Maar ja, de onderlinge verhoudingen liepen niet al te lekker, waardoor Veronica in 2001 vertrok uit de toenmalige Holland Media Groep (nu RTL) en daarmee afstand deed van zo’n beetje alle rechten, behalve de naam.

Na een korte periode op eigen benen uit proberen te zenden (geen succes, zo snel mogelijk vergeten mocht je dat niet allang gedaan hebben) sloot de tv-tak van Veronica zich in 2003 opnieuw aan bij een grote zendergroep: SBS deze keer. Daar sukkelde het ongezien jarenlang door, maar sinds John de Mol de scepter zwaait bij het tv-concern zijn de kaarten totáál anders geschud: niet alleen SBS 6 krijgt de nodige aandacht, Veronica is hét nieuwe oude liefje van John. Niet alleen de Champions League, maar ook Veronica Inside, en het kickboksen geven de zender steeds meer een smoelwerk. Het imago van The Young One hebben ze allang niet meer, maar het merk Veronica doet er eindelijk wél weer toe.

En Talpa is niet van plan om anytime soon te stoppen met het gevecht om de naam van Veronica te versterken, het ultieme succesnummer Veronica Inside krijgt naast de tv-show, namelijk óók een radioversie. Vanaf 7 januari in de middag. Bij Radio Veronica, dat qua look en feel tegenwoordig ook identiek is aan de tv-tak, net zoals in de gloriejaren vroeger. Love it. Met de fusies van de omroepen en de snelle veranderingen in medialand is het vanzelfsprekend om vast te houden aan sterke en iconische merken, daar heeft De Mol met Veronica een enorm goede mee in handen. En eerlijk is eerlijk, alleen die vertrouwde blauwe V al, in combinatie met de juiste content, is voor veel mensen al genoeg. Alsof je thuiskomt.

Als er aandelen Veronica te koop zouden zijn, stortte ik mijn spaarcentjes erin. Good to have you back old friend.