De Amerikaanse soapwereld is compleet in rep en roer door het overlijden van de 52-jarige acteur Kristoff St. John. Hij werd afgelopen zondag dood in zijn huis aangetroffen, na een paar heftige jaren in zijn privéleven. Hij was niet zomaar een klein visje, Kristoff was maar liefst zevenentwintig jaar te zien in The Young and the Restless, al dertig jaar de best bekeken soap op de Amerikaanse televisie.

Zijn tv-collega’s van CBS Daytime reageerden -uiteraard- stuk voor stuk vol verslagenheid.

Rest in peace, Kristoff.

"I believe Kristoff St. John died of a broken heart." Sheryl Underwood speaks eloquently, on behalf of all of us, as we come to terms with the sudden loss of beloved actor and friend, Kristoff St. John.

Geplaatst door CBSDaytime op Maandag 4 februari 2019

 

In zijn carrière ging het Kris behoorlijk voor de wind, hij werd bekend bij het grote publiek door een gastrolletje in The Cosby Show en sloeg daarna de weg van de soap in. De zevenentwintig seizoenen in The Young and the Restless leverde hem elf Daytime Emmy-nominaties voor Beste Acteur op, hij mocht het felbegeerde gouden beeldje in 1993 en 2008 mee naar huis nemen.

Maar privé leek zijn leven de laatste jaren óók een soap. Hij voerde een bittere strijd met depressies en zelfmoordneigingen, nadat zijn zoon in 2014 zelfmoord pleegde in een psychische instelling. Kristoff zelf dreigde ook regelmatig met het eindigen van zijn leven, hij verliet The Young and the Restless in 2017 en 2018 dan ook kortstondig om zich te laten behandelen. Vooralsnog zijn er geen bijzondere details over zijn doodsoorzaak naar buiten gebracht. Dat wil zeggen: er is geen geweld gebruikt en ook van verdachte omstandigheden wordt niet gesproken. Maar op je 52ste sterven in je eigen huis met zulke intense klachten, roept natuurlijk de nodige vragen op. To be continued I guess. Dan ben je dus zevenentwintig jaar lang dagelijks op de buis in héél Amerika en dan nog kan niemand je redden. Vreselijk verdrietig.