Stiekem dacht ik dat de hoogtijdagen van de drone al wel zo’n beetje achter ons lagen, maar blijkbaar is de zwevende camera nog steeds hot: SBS 6 komt zelfs met een nieuw programma rondom de hype op de proppen. Zeven BN’ers (daar zijn ze weer!) duiken in Drone Masters in de materie en proberen in verschillende opdrachten hun droneskills uit. Eigenlijk precies het format van Het Perfecte Plaatje, maar dan dus met drones. Dennis van der Geest presenteert en de jury bestaat uit Tim Oliehoek (regisseur) en Wiebe de Jager (drone-expert).

Het kandidatenveld is niet bijster indrukwekkend: types als Timor Steffens, Bertie Steur, Tanja Jess en Remy Bonjasky bel je als BN’er-redacteur eigenlijk alleen om wat gaatjes in je line-up zou willen vullen. Om over Rudolph van Veen nog maar te zwijgen. De echte A-sterren bedankten blijkbaar voor de eer (waar is Coen Swijnenberg bijvoorbeeld?) en dat is bij Het Perfecte Plaatje wel écht uniek: daar zitten toch een aantal verrassende namen tussen het standaard kliekje BN’ers.

Na pottenbakken, surfen, paaldansen, slecht autorijden, dirigeren en natuurlijk zingen is dit het zoveelste format waarbij we de kunstjes van BN’ers die iets eigenlijk helemaal niet kunnen tóch moeten aanschouwen. Dat is niet leuk. Mensen die daadwerkelijk ergens goed in zijn, dát willen we zien. Tenzij Sterrenslag natuurlijk een comeback op de Nederlandse televisie maakt, eigenlijk het enige programma waarbij BN’ers daadwerkelijk tot hun recht kwamen. De rest moet zo snel mogelijk gesaneerd worden, met Drone Masters als eerste. Stop hiermee, een hogere standaard please. Letterlijk in dit geval.

Drone Masters zie je elke donderdagavond om 21:30 uur op 6.