De geschiedenis van Hollywood is bijna net zo groots als de massale producties die er elk jaar weer geproduceerd worden. En dat heeft uiteraard ook talloze iconische personen opgeleverd. Iedere week pik ik er een persoonlijke favoriet uit om hem of haar weer eventjes in het fijne Los Angeles-zonnetje te zetten. In editie zeven: Leonardo DiCaprio.

Hij is niet alleen één van de beste acteurs in Hollywood, maar ook nog steeds de knapste. Of nou ja, dat was ie lange tijd. Toen Titanic in 1997 het levenslicht zag, hing mijn tienerkamertje in een mum van tijd vol met posters van de blockbuster. En dat was níet door Kate Winslet kan ik je vertellen. Bizar om te denken dat de rol eigenlijk bedoeld was voor Matthew McConaughey, maar daar stak regisseur James Cameron gelukkig een stokje voor.

De rol van Jack in Titanic maakte van Leonardo DiCaprio in die tijd meteen één van de heetste acteurs van Hollywood. Hij werd een tieneridool en dat had dan weer niets met zijn acteerprestaties te maken…

Tegenwoordig is het qua films rustig aan het front, de nieuwste Quentin Tarantino-kaskraker Once Upon a Time in Hollywood staat gepland voor juli 2019. Leo maakte zijn laatste film The Revenant ook met de wereldberoemde regisseur en dat leverde hem in 2016 zijn allereerste Oscar op.

En misschien zijn de looks in de vijfentwintig jaar na Titanic misschien lichtelijk weggevaagd, zijn levensdoelen zijn nog steeds beeldschoon. Met zijn allereigenste Leonardo DiCaprio Foundation probeert de Hollywood-hunk al sinds 1998 bewust te maken van het gevaar van klimaatverandering. Nog steeds een redelijk belangrijke boodschap. Maar ook stort Leo regelmatig een groot deel van zijn fortuin aan goede doelen, zoals voor kansarme kinderen of de LGBT-gemeenschap. En alleen daarom zit ie voor eeuwig in mijn hart. En zijn knappe uiterlijk in Titanic natuurlijk. Of had ik dat al geschreven? <3