Ik heb een bepaald soort respect voor mensen die eigenlijk vrij weinig kunnen, maar tóch jarenlang in de publiciteit weten te blijven. En ook met het ene na het andere tv-format op de proppen komen. De Barbie’s van de wereld zeg maar. In Engeland lopen dat soort talenten massaal rond, maar de ultiem rondborstige pin-up Katie Price spant toch wel écht de kroon. Ik houd ultiem van die vrouw.

Zo’n twintig jaar geleden werd Katie bekend bij het grote publiek onder haar artiestennaam Jordan. Aanvankelijk was ze blootmodel in de Britse krant The Sun, maar al snel groeide ze uit tot mediapersoonlijkheid. Realityster, Big Brother-bewoonster, Schrijfster en zangeres. Met een geschat vermogen van zo’n vijftig miljoen pond heeft ze misselijkmakend veel succes. Dat gun ik haar van harte, want ik geniet nog steeds van elke realityserie waar ze mee op de proppen komt.

Zoals Katie Price’s Pony Club, waar we vanaf vandaag elke week op TLC van kunnen genieten. Je moet toch toegeven: het idee is natuurlijk briljant. Laat een voormalig naaktmodel haar entree maken in de Britse high society en kijk wat er gebeurt. Katie Price wil laten zien dat ze net zo goed, nee zelfs béter is dan de Britse ruiter­elite. Zo verbouwt ze haar landgoed en stallen om tot een waar trainingscomplex waar ze op eigen wijze een team klaarstoomt. Ik kan niet wachten. De volgende halte is een eigen tv-station voor Katie. KPC stel ik voor, Katie Price Central. Daar zou ik zelfs extra voor betalen.

Katie Price’s Pony Club zie je elke zaterdag om 17:00 uur bij TLC.