Het is weer tijd voor een duik in de geschiedenisboeken! Want vandaag precies veertien jaar geleden was namelijk de eerste aflevering van Joey op de Amerikaanse televisie te zien, de spin-off van Friends. Een lang leven had de sitcom overigens niet, na twee jaargangen werd de serie van de buis getrokken vanwege matige kijkcijfers. Maar acteur Matt LeBlanc was daarmee wél de enige acteur die de fictieve wereld van Friends in leven wilde houden met zijn iconische personage Joey Tribbiani. In Joey verhuisde hij vanuit New York naar Los Angeles om het daar nu écht te gaan maken als acteur.

De serie mislukte en -behalve zijn vader- keerde er niet één oudgediende uit Friends terug in Joey. In 2006 stopte de comedy dus definitief. Maar Matt LeBlanc heeft ook daarna altijd zijn Friends-personage in zijn hart gesloten. Hij praat er enthousiast over in interviews, zucht nooit als het weer over het Friends-tijdperk gaat en speelde ook nog eens lange tijd in Episodes een fictieve versie van zichzelf, ook een soort Joey eigenlijk.

En dat is slim. Want ook al is de filmcarrière van Matt misschien niet zo groots geworden als die van Jennifer Aniston, hij heeft voor veel fans nog steeds de ultieme gunfactor en blijven hem dan tot het einde der tijden volgen. Myself included, want ik heb de hoop op een Friends-reünie inmiddels wel opgegeven, ik wil nu vooral Matt LeBlanc ooit weer eens ergens Joey Tribbiani in zien spelen. Waar dan ook.