Mocht je denken dat Joan Collins de enige hoogbejaarde vrouw is die haar ja-woord maar blijft geven, niets is minder waar. Dat blijkt wel uit de documentaire I Do at 92 waar TLC vanaf vanavond mee op de proppen komt.

Want je kunt als hoogbejaarde kijken hoe je geranium langzaam verpietert, maar je kunt die overgebleven bloempjes ook nog buiten gaan zetten. In I Do at 92 volgt TLC drie stellen die maar al te goed beseffen dat liefde geen leeftijdsgrenzen kent en die samen, met rollator en al, in het huwelijks bootje strompelen.

De documentaire komt al uit 2016 en kreeg daar de ene na de andere positieve recensie voor de kiezen. Zo is er de 94-jarige Georgina die tijdens de Tweede Wereldoorlog voor het eerst trouwde, maar na 57 jaar huwelijk weduwe werd. In het verzorgingstehuis ontmoette ze de 86-jarige Ray, die haar een half jaar later een aanzoek deed. Margaret (81) scheidde na 35 jaar en is nu met de 77-jarige Victor gelukkiger dan ooit. En Derek (76) heeft na twee gestrande huwelijken en een boel verbroken relaties een nieuwe serieuze vlam gevonden in de zes jaar jongere Carolyn.

Dit soort beelden maken mijn soms zure hartje toch weer enigszins zoet.

I Do at 92 zie je de komende vrijdagavonden tussen 22:00 en 23:00 uur op TLC.