Eén van de meest opzienbarende formats keert eindelijk terug voor een nieuwe reeks. Marieke Elsinga is het gezicht van het nieuwe seizoen van Adam Zkt. Eva VIPS waarin zes kandidaten naakt op zoek gaan naar hun ware liefde op een onbewoond eiland. Of nou ja, eigenlijk voeren ze in hun blootje een slechte show op voor een flinke smak geld. Temptation Island-verleider Joshua is de ‘celeb’ uit de eerste aflevering van vanavond, maar ik bekeek vast de tweede in de reeks via Videoland: die met turner Jeffrey Wammes.

https://www.facebook.com/AdamZoektEvaVIPS/videos/997108350439259/

 

En tsja, de rillingen liepen tweeënveertig minuten lang over mijn rug. Het is lang geleden dat ik een combinatie van slechte dialogen, geen chemie en beroerd acteerwerk bij elkaar heb gezien. Heerlijk! Hoe erg en eng is het om allebei in je blote pielemuis op zo’n eiland rond te dartelen met draaiende camera’s? En het het geval van Jeffrey wetende dat de uitgekozen kandidaten natuurlijk nooit de ultieme dates voor hem zijn, want die doen never nooit mee aan een programma als Adam Zkt. Eva VIPS. Ik kon de schaamte en de pijn door de beeldbuis voelen.

Misschien ben ik te kritisch, maar had in het geval van Adam Zoekt Adam iets meer verwacht. De casting was clichématig, waardoor de hele aflevering niet een al te beste afspiegeling van de gayscene is geworden denk ik zo. Maar ja, wellicht is dit format daar niet het ultieme platform voor. Ik kijk hoe dan ook bijzonder uit naar de andere vijf afleveringen, beginnend met die van Joshua vanavond.

https://www.facebook.com/RTL5/videos/226485548219331/

 

Adam Zkt. Eva VIPS zie je elke woensdagavond om 20:30 uur bij RTL 5.