Voor mensen met huisdieren is het waarschijnlijk een vrij bekend tafereel: het beestje blijft maar zaniken om iets te eten waardoor je uiteindelijk toegeeft en toch maar steeds dat stukje vlees naar je hond of kat toeschuift. Maar ja, als je poezenbeest zo dik geworden is, dat ie niet meer door het kattenluikje past is het schattige er wel een beetje vanaf. Gelukkig is daar nu TLC met het nieuwe programma My Fat Pet.

In Amerika weegt -hoe kan het ook anders- vijftig procent van de huisdieren veel te veel. En omdat zware obesitas niet alleen voor mensen dodelijk kan zijn, komt huisdierentrainer Travis Borsen voor TLC in actie. In My Fat Pet maakt hij samen met de baasjes van de viervoeters een plan om hun zo geliefde huisdiertjes te laten afslanken. Het eten van de katjes ergens boven leggen bijvoorbeeld, dat ze er een stukje voor moeten lopen. En het allerbelangrijkste: de bewustwording van die baasjes. Want ja, niet als bij dikke kinderen, ligt daar toch vaak het probleem. Na vier maanden bekijkt ie dan de resultaten.

Dierenmishandeling
Als kijker valt er genoeg te lachen en te gieren, dat deed ik ook bij het zien van de eerste promo’s. Maar het is natuurlijk wel weer de grootste vorm van dierenmishandeling om je diertjes zo vet te mesten dat ze nauwelijks meer op hun pootjes kunnen staan. En laat het dan maar weer aan de Amerikanen over om er een tv-show omheen te verzinnen. Maar goed, ook al helpt het maar één gezin om het licht te zien en beter voor hun huisdieren te gaan zorgen, dan is al dat lachen en gieren om die onschuldige beestjes al meer dan de moeite waard.

My Fat Pet zie je elke maandagavond om 21:00 uur op TLC.