Ken je Melissa Joan Hart nog? De actrice vergaarde wereldfaam door haar rol als Sabrina the Teenage Witch in de jaren negentig…

Maar het lijkt erop dat ze dat heksenimago in 2019 nog steeds niet van zich af heeft weten te schudden. In een interview dat vorige week werd gepubliceerd via een podcast spreekt de actrice uitgebreid over haar geloof en daarbij steekt ze niet onder stoelen of banken dat ze daar nogal ver in gaat. Ondanks het verlies van haar oma op jonge leeftijd en de zelfmoord van een 32-jarige vriendin durft ze het aan om tegen haar zoon te zeggen dat mensen die in God geloven goed en veilig zijn. Sterker nog: ze heeft hem meegegeven dat je alleen van mensen die in Jezus geloven zeker kan weten dat ze te vertrouwen zijn. Oké.

De kritieken waren in Amerika zo’n beetje meteen niet meer aan te slepen. Sommige luisteraars noemden de voormalige tienerster zelfs een antisemiet omdat ze in het interview de vergelijking trok met haar zoon en een Joods vriendje. Ook het gegeven dat niet-gelovigen dan geen goede mensen zouden zijn vonden veel Amerikanen niet te bevatten.

Tsja. Je mag zijn wie je wil en geloven waar je je happy bij voelt. Maar kom op, iemand met zo’n enorme voorbeeldfunctie in Hollywood moet dat soort uitspraken voortaan lekker aan zich voorbij laten gaan denk ik zo. De herhalingen van Sabrina the Teenage Witch zullen nooit meer hetzelfde zijn.