Het is een lekker jaar voor acteur Keanu Reeves die ons al vijfendertig jaar met zijn schoonheid weet te vermaken. Van zijn recente succes met de John Wick-film tot zijn aanstaande opwachting in Toy Story 4: zo’n beetje íedereen heeft het over hem. Een klein rondje op Twitter maakt al snel duidelijk dat de liefde voor Keanu werkelijk overal is.

Maar al deze plotselinge aandacht voor de enigszins overjarige Hollywoodhunk roept bij mij toch één belangrijke vraag op: is hij stiekem niet gewoon een spook? Kleine spoiler: ja! Je zou misschien denken dat het een ‘gewone’ man is, maar ik ben er steeds meer van overtuigd dat ie stiekem toch een geest is die totdat de zon ontploft ergens rondzweeft tussen hemel en aarde.

Want zeg nou zelf: hij is 54 jaar oud en zijn grote doorbraak kwam in 1986, dan kán je er simpelweg toch niet zo goed uitzien? Lijkt me al genoeg bewijs, maar er is meer. Hij heeft iets seksloos om zich heen hangen. Keanu is absoluut geen Brad Pitt of Leonardo DiCaprio die je direct tegen een muur zouden drukken als ze de kans krijgen denk ik. Volgens mij nodigt hij je eerder uit voor een goed boek bij kaarslicht. Wederom niet-menselijk en geestachtig.

En tenslotte: Keanu ging afgelopen week viral omdat ie zijn vrouwelijke fans tijdens fotomomenten níet aanraakte. Het internet noemde het netjes, ik vind het vooral logisch. Want ja, hij weet zelf natuurlijk óók wel dat die hand direct door ze heen zou gaan, hij is tenslotte een spook. Duh. Bewijs geleverd, strik eromheen en klaar.