De opnames van het zoveelste dansprogramma op de Nederlandse (en Vlaamse) televisie ging vandaag van start: Dance As One. Daarin gaan getalenteerde dancecrews uit Nederland en België de strijd met elkaar aan. Ook hier is natuurlijk weer een jury bij en die is -geheim houden kon niet langer meer- door SBS 6 onthuld. Timor Steffens, de Vlaamse Laurien De Munck en Jan Kooijman zijn de uitverkorenen voor dit dertien in dozijn-format.

https://www.facebook.com/448936065618267/photos/a.456246078220599/456060638239143/?type=3&theater

 

En dat is vooral voor Jan Kooijman een opvallende move. Het voormalige jurylid van So You Think You Can Dance maakte in 2016 de overstap van RTL naar KRO-NCRV en maakt daar sindsdien programma’s als De Reünie en Dance Around the World. Maar nu vertrekt ie dus naar Talpa TV. Of nou ja, voor eventjes dan. Aan Coen en Sander op Radio 538 maakte Jan duidelijk dat ie eigenlijk vooral de ‘Talpa toerist’ uithangt en zijn huidige werkgever trouw blijft. Maar de vraag is natuurlijk voor hoe lang nog? Het is niet zo dat Jan overstroomt van werk bij de NPO en ook dáár is het salarisplafond in zicht. En daarnaast maakt binnenkort die andere Jan óók de overstap naar SBS 6, knappe koppen komen vaak in tweeën toch?

Het is namelijk nog niet onthuld, maar de dagen van Jan Versteegh bij BNNVARA zijn geteld. Sterker nog: het contract bij Talpa TV is al ondertekend door beide partijen en zijn overstap is aanstaande. Een goede vangst als je het mij vraagt en een échte aanvulling op het presentatorenpakket van nu. Wat Jan Precies voor SBS 6 gaat betekenen is nog niet bekend, maar het zou me niets verbazen als hij één van de nieuwe dagelijkse actualiteitenprogramma’s gaat maken. En met Jan 1 en Jan 2 op de beeldbuis is de programmering kwalitatief gezien niet meteen denderend, het is tenminste wél leuker om naar te kijken. En dat is tenminste een begin.