De originele versie van de sitcom Bewitched was op de Amerikaanse televisie te zien tussen 1964 en 1972. Het verhaal over een heks die trouwde met een ‘gewone’ man en een leventje als huisvrouw ging leiden, was een gigantisch succes. Het prijkt dan ook al járen bovenaan de ‘best tv-shows of all time’-lijstjes. Er werd in 2005 een film van gemaakt, met Nicole Kidman in de hoofdrol, maar werd creatief als commercieel gezien een grote flop. De Amerikaanse zender ABC probeert de serie al een hele tijd nieuw leven in te blazen en dat gaat nu gebeuren.

Het concept van de nieuwe versie van Bewitched blijft gelijk, al heeft het een modern sausje gekregen. De hoofdrolspelers hebben een kleurtje gekregen, geheel volgens de trend van nu. Ondanks het floppen van de film heeft de serie altijd een trouwe schare fans gehad en werden er in verschillende landen zelfs lokale versies van Bewitched gemaakt.

Verdere details of een startdatum zijn nog niet bekendgemaakt, maar dit is wél een comeback waar ik enthousiast van kan worden. Magie en televisie zijn altijd een goede combi als je het mij vraagt en maakt het leven van alledag toch een beetje draagbaar. Want stiekem zouden we allemaal wel eens magische krachten willen hebben toch? Big like.