Hoe is het om als vrouw van twee meter of langer door het leven te gaan? In een wereld waar fietsen, auto’s, vliegtuigstoelen én bh’s niet gemaakt zijn voor deze lengte. En waar het gebruikelijk is dat mannen langer zijn. En hoe is het om boven iedereen uit te steken, om voortdurend op te vallen en te worden nagestaard? Kleine teaser: niet fijn. TLC duikt in het programma My Giant Life in deze heftige materie. Het derde seizoen gaat nu eindelijk van start!

In die derde reeks lukt het de 35-jarige Alicia (1,98 meter) maar niet om haar grote liefde te vinden en gaat ze nog steeds als maagd door het leven, omdat ze geen seks wil voor het huwelijk. Het feit dat ze vooral mannen zoekt die langer zijn dan zij is, maakt haar keuzeopties ook niet erg groot. Haleigh (2,00) en haar veel kleinere man Bryan (1,72) zijn juist helemaal door het dolle heen sinds ze weten dat Haleigh zwanger is, maar maken zich wel zorgen over de mogelijke complicaties voor Haleigh tijdens de bevalling. Katja (2,05) en Julie (1,57) willen ook graag een kind, maar zoeken vergeefs naar een geschikte zaaddonor. Coco (1,98) en haar vriend Will (1,78) hebben problemen van andere orde. Coco biecht op dat ze graag ook met andere mannen wil daten, en ontmoet ook de langere Chase (1,90) maar dat kan Will niet accepteren. Wat betekent dit voor hun relatie? Lindsay (2,05) begint ondertussen een nieuw leven in Las Vegas na het stuklopen van haar relatie en vindt in Krista een kamergenoot die eveneens erg lang is (1,98). Maar matcht Lindsay’s chaotische en losbandige levensstijl wel met die van de serieuzere Krista?

Dat kan natuurlijk alleen maar briljante televisie opleveren, want laat dát maar aan TLC over. My Giant Life zie je elke woensdagavond om 21:30 uur op TLC.