Nog precies één maand wachten en dan worden ze weer uitgereikt. De belangrijkste televisieprijzen van Nederland krijgen een nieuwe eigenaar op 11 oktober tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala 2018. Met overigens wéér een nieuw gezicht in het presentatorenteam, Rik van de Westelaken neemt die taak op zich, samen met oudgediende Jan Smit. Voorganger Art Rooijakkers is uiteraard onlangs naar RTL 4 vertrokken.

Met nog exact een maand te gaan wilde ik eigenlijk de grote kanshebbers met je doornemen. Want gaat Jinek de opvolger worden van Zondag met Lubach als winnaar? Of toch De Kwis, Heel Holland Bakt of toch Five Days Inside van Beau? Ik denk dat we ons niet héél erg moeten vastpinnen op die titel: het moet namelijk wel héél gek lopen dat niet De Luizenmoeder er dit jaar met de felbegeerde prijs vandoor gaat.

Al blijft het bij de Gouden Televizier-Ring tóch altijd spannend. Zo liepen ultieme succesnummers als Boer Zoekt Vrouw en Idols de Ring bijvoorbeeld mis. En dat er tussen de eerste nominatie en de uiteindelijke winst van Wie is de Mol…? ook twaalf jaar. Het kan dus verkeren in de race. En dat maakt het wel zo spannend. Je kunt overigens nog geen stemmen, tot 24 september om precies te zijn. Meer daarover lees je hier!