Het videoplatform van De Telegraaf bestaat nu een paar maanden en is voor mij persoonlijk een blinde vlek. Ik zie het niet, weet eigenlijk pas dat het bestaat als ik links of rechts een banner voorbij zie komen. En dat is best stom, want er zitten heus een aantal hoogtepuntjes op Telegraaf VNDG. Zoals de realityserie van Estavana Polman en sinds nu ook het gloednieuwe Sterren Rijden Af.

Met een voorspelbaar simpel doch succesvol plot: bekende Nederlanders kruipen achter het stuur van een lesauto om opnieuw hun fictieve rijbewijs te halen. Een beetje De Slechtste Chauffeur van Nederland meets Het Nationale Verkeersexamen. In de eerste aflevering is niemand minder dan Maik de Boer gestrikt om met zijn gekleurde sjaal een poging te wagen.

 

Een vervelende instructeur en aanwezige spanning die van Maik z’n gezicht af te lezen is. Je voelt de irritatie van het hele gebeuren al na de eerste seconden opborrelen. Vreselijk. Dat er dan óók nog eens een camera op je knoert staat, helpt natuurlijk ook niet. Het is vermakelijke televisie, waarbij de uitglijers uiteraard de hoogtepunten zijn. O ja en de zogenaamde aanhouding door de politie. Al gelooft mijn intuïtie als tv-maker daar natuurlijk geen enkele snars van.

Elke woensdagochtend verschijnt er een nieuwe Sterren Rijden Af op telegraafvandaag.nl en op de Telegraaf VNDG-app. De komende weken komen Bobbi Eden, Tim Douwsma, Amanda Balk, Danny Froger, Louise & Rosanna, Julius Jaspers en Boer Tom nog voorbij. De echte A-listers zeg maar. Bekijk de eerste aflevering met Maik hiero!

http://twitter.com/telegraafvndg/status/923175783148896256