Laten we eerlijk zijn: de leukste programma’s zijn die vaak toch de talloze make-overshows. Van De Modepolitie tot LookingGood, we hebben in Nederland een rijke geschiedenis op dat gebied. Maar lately staat vooral de make-under centraal, zoals in Hotter Than My Daughter bijvoorbeeld. Ook Netflix doet met Queer Eye lekker mee aan de trend en komt nu met het ‘nieuwe’ 100% Hotter op de proppen. Twee jaar geleden in Engeland al uitgezonden, maar nu dus on demand te zien. Het concept is lekker simpel: types die zich veel te overdreven opdirken worden door een driekoppig stylistenteam weer wat versoberd. Love it!

In Engeland was 100% Hotter een doorslaand succes en kwam daarom al snel met een nieuwe reeks op de proppen. Die moest het -omdat ook dát nou eenmaal goed scoort- doen met bekende Britten: Celebrity 100% Hotter dus.

Oké. Het is niet het meest diepgravende stukje televisie. Maar het is wel het ultieme moment van ontspanning. Niet alleen om even weg te dromen bij je eigen leven en denken dat het allemaal nog véél erger kan, maar omdat leedvermaak nou eenmaal toch het beste vermaak is. En dat hebben de makers van 100% Hotter prima begrepen. More please. Tien afleveringen zijn absoluut niet genoeg.

Check de eerste reeks van 100% Hotter op Netflix.