Mocht je denken dat The Bold and the Beautiful in Nederland een interessante geschiedenis achter de rug heeft, in Vlaanderen kunnen ze er helemáál wat van. Want waar wij te maken hebben gehad met wat verhuizingen tussen RTL en SBS en het inlopen van jarenlange achterstand, gaat de soap der soaps bij onze Zuiderburen voor de zoveelste keer van de buis.

Sinds 2015 is de FOX België het thuis van Mooi en Meedogenloos, zoals de soap daar noemen. Maar daarvoor was de soap al te bekijken via de publieke VRT en het commerciële VTM, VIER en VIJF. Zo’n beetje overal dus. Steeds waren de dure contracten en het teruglopende aantal kijkers de reden om te stoppen met The Bold, ook FOX draagt drie jaar na de overname van de soap nu dit argument aan om vanaf augustus hun programmaschema anders in te vullen. Op zich een terechte conclusie, want lineair kijken er serieus nog maar een paar duizend kijkers naar Mooi en Meedogenloos op FOX, waar de soap op dé hitseriezender toch al een vreemde eend in de bijt was. Ook Days of Our Lives verdwijnt overigens tegelijk van de Vlaamse televisie, of eigenlijk De Dingen Des Levens zoals de Vlaamse titel luidt. Een koude kerst voor Vlaamse soapfanaten dus.

En dus… is het tijd voor actie! De ruim drieduizend fans van de Vlaamse Mooi en Meedogenloos Facebookpagina zijn serieus in de pen geklommen. Ze schrijven niet alleen massaal alle Vlaamse tv-stations aan, ze hebben hun boodschap dat ze hun serie willen blijven zien helemaal tot aan de studio’s in Hollywood weten over te brengen. Verschillende acteurs uit The Bold and the Beautiful posten via social media hun dank voor de Belgische tv-kijkers.

Ook Jacqueline MacInnes Wood (Steffy Forrester) wil jullie bedanken voor de steun om Mooi & Meedogenloos in België te…

Geplaatst door Official Mooi & Meedogenloos FanPage op Vrijdag 29 juni 2018

 

Er worden zelfs heuse video’s opgenomen om Mooi en Meedogenloos na ruim vijfentwintig jaar en bijna achtduizend afleveringen in Vlaanderen op de buis te houden.

Darin Brooks (Wyatt Spencer)

In deze video wil Darin Brooks (Wyatt Spencer) jullie bedanken voor de steun om Mooi & Meedogenloos in België te laten blijven bestaan.Bij deze willen we alle fans nogmaals vragen om te schrijven naar alle zenders, te liken & te delen aub.Bedankt !!!

Geplaatst door Official Mooi & Meedogenloos FanPage op Maandag 2 juli 2018

 

Tsja, heel lief en leuk allemaal. Maar waarschijnlijk een niet heel levensvatbaar plan. Tenzij de rechten voor een schijntje op de markt komen, zoals in Nederland het geval was na een mislukt avontuur bij SBS 6, hapt er denk ik niet één Vlaams station met enige commerciële kennis. Maar wie weet, goodwill is in een tijd van teruglopende tv-tijd een steeds belangrijker wordende factor. Ik help het de Vlaamse fans hopen, ook al is de soap een schim van de succesjaren in de nineties.