Hoe leuk! Binnenkort keert één van de meest iconische televisieseries na twaalf jaar terug op de beeldbuis. Politieserie Baantjer krijgt een tweede leven bij RTL 4. Uiteraard niet meer met Piet Römer en Victor Reinier in de hoofdrol, de serie begint bij de eerste jaren van rechercheur De Cock in Amsterdam. Waldemar Torensta speelt de hoofdrol van De Cock, met ceeooceekaa.

De rol van zijn partner, Tonnie Montijn, wordt vertolkt door Tygo Gernandt. De regie is in handen van Arne Toonen (Dik Trom, De Boskampi’s). Het decor wordt gevormd door de roerige jaren tachtig in Amsterdam. Het verhaal begint als De Cock (dan eind 30) net rechercheur is geworden. De Cock en Montijn stuiten op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen. Baantjer 2.0 begint met een speelfilm in de bioscoop om daarna de overstap naar Videoland en RTL 4 te maken als serie.

Hoe leuk is dit? Crimeseries zijn bijna altijd gegarandeerd een succes in medialand en met een iconische titel als Baantjer kan het eigenlijk niet misgaan. Zo lang ze maar niet al te veel gaan vernieuwen en de iconische simpelheid van het origineel in stand houden. Maar Waldemar Torenstra vertelde vanavond in RTL Boulevard dat het daarmee wel snor zit. De opnames beginnen in september en 2019 gaat daarna de boeken in als Baantjer-jaar.