Met één partner is het soms toch een beetje saai, aldus de 47-jarige Helene Baayen. Daarom heeft ze twee Jannen. Met Jan 1 en Jan 2 woont ze samen, slaapt ze samen en doen ze samen de afwas. Want met z’n drieën “is er altijd wel iemand die je wilt helpen met afwassen”, vertelde Helene bij RTL Late Night.

Het trio zat in de talkshow van Humberto Tan omdat ze centraal staan in de nieuwe realityserie Liever met z’n Drietjes op LINDA.tv. Niet alleen gewaagd van de drie, maar ook van LINDA.tv dat ze een anno toch 2017 toch nog behoorlijk precair onderwerp aan de kaak willen stellen. Want hoe open-minded we met z’n allen in Nederland claimen te zijn, iedereen die een beetje buiten de gebaande paden gaat is toch al snel niet begrepen. Of krijgt wat lachende blikken naar zich toegeworpen, zoals ook in RTL Late Night wel weer bleek.

Ik vind het behoorlijk interessante materie voor een tv-programma: bijzondere samenlevingsvormen. Hoe reageren vrienden? Hoe ziet het dagelijks leven er dan ongeveer uit? Hoe gaat slapen? En draait het stiekem niet alleen maar om seks? Want toen ik bij RTL Late Night hoorde dat één van de twee Jannen van Helene ook weer een andere vriendin had werd me het spoor enigszins bijster. Dus je snapt, ik zit met een blocknote wekelijks klaar voor Liever met z’n Drietjes om alle dots te connecten.

Nu te zien op LINDA.tv.