Alsof het concept van de ultieme TLC-trouwshow Say Yes To The Dress niet al hysterisch genoeg is, moet ook dit format sinds vorig jaar elk seizoen een celeb-editie hebben om nóg meer aandacht naar zich toe te trekken. Vorig jaar, toen Randy Fenoli ook in de Benelux-versie de scepter zwaaide, was die eerste eer weggelegd voor Kim Kötter (die overigens nog steeds niet getrouwd is, maar het gaat nu wel écht bijna gebeuren).

Sinds dit seizoen is Fred van Leer de gastheer van het programma en heeft wel echt een ultieme A-ster binnengeharkt voor de BN’er-uitzending van Say Yes To The Dress. Niemand minder dan Katja Schuurman gaat voor het oog van de natie op zoek naar de perfecte jurk om voor de tweede keer haar ja-woord te geven, na Thijs Römer gaat ze deze keer voor topchef Freek van Noortwijk. En dat is niet alleen een ultieme catch, het levert ook de nodige hysterische beelden op.

Ik kijk hier enorm naar uit, maar de grote vraag blijft toch wel echt: wáárom doet Katja hier in hemelsnaam aan mee? Zou ze een gratis trouwjurk krijgen? Die paar duizend euro moet ze toch kunnen lijden denk ik zo. Presentator Fred van Leer vertelde onlangs in RTL Boulevard dat ie haar niet over hoefde te halen, dus misschien is het wel écht gewoon de romantiek? Het voelt gewoon heel erg níet als de altijd zo enorm op haar privéleven prijs stellende Katja Schuurman. Misschien is het een cadeautje aan al de mannen die nu beseffen dat ze wederom definitief onder de pannen is? Maar ja, dan was een laatste Playboyshoot misschien een betere optie geweest. Hoe dan ook, ik vind het fantastisch. Mijn dinsdagavond is bij deze volgeboekt.

Say Yes To The Dress met Katja Schuurman zie je dinsdagavond 28 augustus om 20:30 uur bij TLC.