Na een originele looptijd van vier jaar was Ugly Betty tussen 2006 en 2010 niet alleen een instant classic, maar óók een enorme hit op de Amerikaanse zender ABC en bij ons op Net 5. Het moderne sprookje gebaseerd op een Colombiaanse telenovela van het lelijke eendje dat met haar warme persoonlijkheid zo’n beetje ieders hart weet te veroveren kreeg wereldwijd diverse remakes (in Nederland ook: Lotte), maar de Amerikaanse was wat mij betreft altijd de beste. Na een veel te kort bestaan krijgt Ugly Betty nu een tweede leven via Ziggo Movies & Series en Videoland, waar de serie sinds begin deze maand te bekijken is.

Hartstikke leuk natuurlijk en ik ga avond na avond naar bed met minimaal één aflevering. Maar ja, het tienjarige jubileum van het einde van Ugly Betty komt er volgend jaar aan, tijd voor een comeback dus. Dat hoeft niet full-blown te zijn, gewoon een kort seizoen van tien afleveringen is voldoende. Want (spoiler alert!) Betty en haar baas Daniel kregen dan misschien wel een happy ending, écht samen zijn ze nooit gekomen. En hoe zou het überbitch Wilhelmina Slater en haar hysterische assistent Marc zijn vergaan? Om nog maar te zwijgen over Betty’s zus Hilda en haar flamboyante zoon Justin. Zoveel vragen waar we antwoorden op zouden kunnen krijgen. En bij een iconische serie als Ugly Betty eigenlijk ook gewoon verdienen. De cast nog redelijk geconserveerd gebleven, dáár kan het niet aan liggen. In 2016 keken ze tijdens een reunion special van Good Morning America nog vol warme gevoelens terug op hun Ugly Betty-tijdperk:

Echt hoopvol kunnen we overigens nog niet zijn op een daadwerkelijke comeback van de reeks. Acteur Michael Urie (Marc) vertelde afgelopen weekend op de rode loper van de Tony Awards aan US Weekly dat zo’n beetje iedereen staat te springen om weer met elkaar op de set te staan. Maar concrete plannen zijn er helaas nog niet. Verschillende castleden hebben nieuwe afleveringen van de serie proberen te verkopen aan de Amerikaanse streamingdienst Hulu, maar dát heeft vooralsnog niets opgeleverd. Hij vertelde in het interview óók dat de Ugly Betty-cast elkaar nog regelmatig ziet en spreekt. En hoe gezellig ook, daar hebben we als fans natuurlijk helemaal níets aan. Come on, we want Betty. Pretty please…?!